• banner 8

Naon anu kuring kedah diperhatoskeun nalika mariksa tangki panyimpen cairan cryogenic?

Cryogenic inspeksi tank gudang cair dibagi kana inspeksi éksternal, inspeksi internal tur inspeksi multi-faceted.Pamariksaan périodik tina bak panyimpen cryogenic kedah ditangtukeun dumasar kana kaayaan téknis pamakean bak panyimpen.

 Sacara umum, pamariksaan éksternal sahenteuna sakali sataun, pamariksaan internal sahenteuna sakali unggal 3 taun, sareng pamariksaan multifaceted sahenteuna sakali unggal 6 taun.Upami tanki panyimpen suhu rendah ngagaduhan umur jasa langkung ti 15 taun, pamariksaan internal sareng éksternal kedah dilaksanakeun unggal dua taun.Upami umur jasana 20 taun, pamariksaan internal sareng éksternal kedah dilaksanakeun sahenteuna sakali unggal taun.

 

1. inspeksi internal

 1).Naha aya ngagem corrosive dina beungeut jero jeung tank gudang sambungan manhole, sarta naha aya retakan dina kelim las, wewengkon transisi sirah atawa tempat séjén dimana stress ieu kentel;

 2).Nalika aya korosi dina permukaan jero sareng luar tank, sababaraha pangukuran ketebalan témbok kedah dilakukeun dina bagian anu disangka.Lamun ketebalan témbok diukur kirang ti dirancang ketebalan témbok leutik, verifikasi kakuatan kudu dipariksa deui, sarta bongbolongan on naha éta bisa neruskeun dipaké sarta tekanan kerja tinggi allowable kudu nempatkeun ka hareup;

 3).Nalika témbok jero tank ngagaduhan cacad sapertos decarburization, korosi setrés, korosi intergranular sareng retakan kacapean, pamariksaan metalografi sareng pangukuran karasa permukaan kedah dilaksanakeun, sareng laporan pamariksaan kedah dikintunkeun.

 

2. pamariksaan éksternal

 1).Pariksa naha lapisan anti korosi, lapisan insulasi sarta nameplate alat tina tank gudang gembleng, sarta naha asesoris kaamanan jeung alat kontrol lengkep, sénsitip sarta dipercaya;

 2).Naha aya retakan, deformasi, overheating lokal, jsb dina beungeut luar;

 3).Naha kelim las tina pipa nyambungkeun sareng komponén tekanan bocor, naha bolts fastening gembleng, naha yayasan tilelep, condong atanapi kaayaan abnormal anu sanés.

liquid oxygen storage tank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3, inspeksi lengkep

 1).Ngalakukeun inspeksi non-karusakan dina las utama atawa cangkang, sarta panjang cek titik bakal 20% tina total panjang weld nu;

 2).Saatos lulus pamariksaan internal sareng éksternal, laksanakeun uji hidrolik dina 1,25 kali tekanan desain tanki panyimpen sareng uji kedap udara dina tekanan desain tanki panyimpen.Dina prosés inspeksi luhur, tank gudang jeung welds sadaya bagian boga leakage, sarta tank gudang teu boga deformasi abnormal katempo sakumaha mumpuni;

 Saatos pamariksaan tank panyimpenan suhu rendah réngsé, laporan kedah dilakukeun dina pamariksaan tanki panyimpen, nunjukkeun masalah sareng alesan anu tiasa dianggo atanapi tiasa dianggo tapi kedah dilereskeun sareng teu tiasa dianggo.Laporan pamariksaan kedah disimpen dina file pikeun pangropéa sareng pamariksaan ka hareup.

 

 

 


waktos pos: Dec-27-2021